Sikrer RBK gullet i helgen?

bob_kare_757x410

På søndag inntar Stabæk og Bob Bradley trønderhovedstaden. Der må de slå Rosenborg, om gjengen fra Bærum fremdeles skal beholde håpet om seriegull.

Før søndagens kamp – det som lenge ble omtalt som en seriefinale i Tippeligaen – er Rosenborg hele åtte poeng foran Stabæk. Åtte er også antallet kamper som gjenstår av årets sesong, og om trønderne tar tre nye poeng på Lerkendal, vil seriegullet trolig være deres. Skulle derimot Stabæk trekke det lengste strået, vil det kun skille fem poeng mellom de to før høstinnspurten.

For Bob Bradleys mannskap blir det den første matchen etter salget av Adama Diomande. For på overgangsvinduets siste dag, etter rykter og spekulasjoner, ble «Dio» til slutt klar for engelske Hull i Championship. Og med salget mistet ikke Stabæk bare sin toppscorer, men også sin beste spiller, ifølge stopper Nicolai Næss.

– Det er ikke bare det at han scorer mye, men hans tilstedeværelse på banen er utrolig viktig. Han går foran ved å gi alt i hver eneste duell, og pusher oss andre til å gjøre det samme. Det er liten tvil om at han, dersom han forsvinner, kommer til å etterlate seg et stort hull, uttalte Næss til lokalavisen i Asker og Bærum tidligere i år.

Nå skal innspurten altså gjennomføres uten spissjuvelen. Og i møtet med RBK, hvor tre poeng er det eneste som er godt nok, er Bradley helt tydelig:

– Vi har ingenting å tape. Det er sånn vi må tenke. Vi må kaste oss i det.

For Rosenborgs del må også de klare seg uten sin toppscorer. Alexander Søderlund pådro seg sitt tredje gule kort i forrige serierunde da de møtte Tromsø, og må for første gang i år se sitt eget lag fra sidelinjen.

– Det blir spesielt. Jeg kjenner jeg gruer meg til det, sier Søderlund.

I det motsatte oppgjøret på Nadderud i vår, var det hjemmelaget som ledet tidlig. Etter drøye kvarteret spilt, var Stabæk allerede i føringen 2-0. Så skjedde det noe som ble heftig diskutert etter kampslutt. Rosenborg fikk tildelt et billig straffespark, og reduserte ved Pål André Helland. Like etterpå var også Alexander Søderlund frampå og scoret, og sørget for at stillingen til pause ble 2-2. I andre omgang fant Søderlund nettmaskene igjen, og sikret dermed seier til Rosenborg.

Hverken Bradley eller Stabæk-fansen har klart å glemme den dommeravgjørelsen. Hvordan hadde ting sett ut dersom det aldri hadde blitt dømt straffe?

Dette er bakteppet før toppkampen mellom de to. Vi ruller i gang studiosendingen fra 17.30, med kampstart klokken 18.00. I tillegg finner du Sandefjord – Molde (lørdag), og nedrykksdramaet Tromsø – Mjøndalen (søndag) på menyen. Nå er Tippeliga-innspurten for fullt i gang, høsten er her, flomlysene skal på og drama i både topp og bunn skal utspilles. Vel møtt til en deilig helg med norsk fotball!

Slik spilles den 23. Tippeliga-runden:

11.9

Strømsgodset – Haugesund kl. 19.00, TV 2 Zebra

12.9

Sandefjord – Molde kl. 18.00, C More Fotball (sendestart 17.30)

13.9

Tromsø – Mjøndalen kl. 15.30, C More Fotball (sendestart 15.15)

Rosenborg – Stabæk kl. 18.00, C More Fotball (sendestart 17.30)

Odd – Bodø/Glimt kl. 18.00, C More Live

Lillestrøm – Aalesund kl. 18.00, C More Live 2

Sarpsborg 08 – Start kl. 18.00, C More Live 3

Vålerenga – Viking kl. 20.00, TV 2 Zebra

OBOS-ligaen:

13.9

Bærum – Kristiansund BK kl. 17.30, TV 2 Sumo

Follo – Hødd kl. 17.30, TV 2 Sumo

Jerv – Ranheim kl. 17.30, TV 2 Sumo

Levanger – Strømmen kl. 17.30, TV 2 Sumo

Bryne – Hønefoss kl.18.00, TV 2 Sumo

Sandnes Ulf – Åsane kl. 18.00, TV 2 Sumo

14.9

Sogndal – Nest-Sotra kl. 19.00, TV 2 Zebra

Brann – Fredrikstad kl. 19.00, C More Fotball (sendestart 18.45)