Utvalgte premierer i februar

Det var en topp filmmåned i februar da vi fikk se Kristofer Hivju som Martin Becks kollega i filmen ”Beck – Steinar” som hadde verdenspremiere 6. februar. Det ble også action i ”The Amazing Spider-Man 2” og ”Terminator Genisys”. Vi viste også det kritikerroste portrettet ”Amy” som tar for seg livet til den populære artisten – fra barndommen og frem til hennes tragiske død.

Son of a Gun” (5/2) er et intenst krimdrama med Ewan McGregor og Alicia Vikander. 19-åringen JR havner i fengsel på grunn av en mindre forbrytelse. Der er det tøffe forhold, men til alt hell får han beskyttelse av den beryktede forbryteren Brendan Lynch. Og når JR blir sluppet ut, er det tid for gjentjenester.

Beck – Steinar” (6/2) er filmen der den karismatiske, norske mordetterforskeren Steinar Hovland (Kristofer Hivju) rekrutteres som Martin Becks nye kollega. Den nykomponerte Beck-gruppen står overfor en betent maktkamp og Martin forsøker å finne tilbake til sitt gamle jeg.

Still Alice” (7/2) er et sterkt og kritikerrost drama med Oscarbelønnede Julianne Moore i hovedrollen som Alice Howland – en vellykket akademiker som plutselig fremstår som forvirret og uberegnelig. Legene konstaterer at hun er rammet av tidlig Alzheimers, og livet hennes blir aldri det samme igjen.

Black Sea” (12/2) er en intens actionthriller med Jude Law som ubåtkapteinen Robinson som tar på seg en farlig, men potensielt lukrativ jobb. Et sted i Svartehavet finnes en sunket tysk ubåt fra andre verdenskrig, med en stor gullskatt om bord. Men både Robinsons ubåt og besetning har sett bedre dager, og snart er det spent stemning om bord.

The Amazing Spider-Man 2” (13/2) følger Peter Parker (Andrew Garfield) videre idet han møter sine farligste fiender hittil. Han strever fortsatt med å balansere sitt ansvar som superhelten Spider-Man med et normalt liv som high school-student. Han får hendene fulle når New York trues av skurken Electro.

Amy” (14/2) er et kritikerrost, ærlig og engasjerende portrett av artisten Amy Winehouses liv – fra barndommen og frem til hun døde av alkoholforgiftning i 2011. Til tross for at hun bare ga ut to album, er Amy Winehouse et av de største musikk-ikonene i britisk historie. Hun var en popstjerne med sjel, med et musikalsk talent som krysset kulturelle og demografiske grenser.

Good People” (19/2) er en amerikansk actionthriller med Kate Hudson og James Franco som et ungt par som har havnet i en økonomisk knipe. Gjelden deres øker stadig, men etter at leieboeren deres uventet dør, finner paret en stor sum kontanter i den dødes rom. Snart oppdager de også at det er andre personer som vil legge beslag på skatten.

Terminator Genisys” (20/2) er en storslått og actionfylt sci-fi med Arnold Schwarzenegger i den femte filmen om menneskenes fremtidige kamp mot roboter. John Connor (Jason Clarke), lederen av motstandsbevegelsen, sin frykt for at Skynet planlegger et drastisk neste trekk, viser seg å være berettiget. Lykkes de, vil Skynet ha utfallet av krigen i sin hule hånd…

The Second Best Marigold Hotel” (21/2) er den etterlengtede oppfølgeren til den fargerike suksessen «The Best Exotic Marigold Hotel». Den sprudlende gjengen befinner seg fremdeles på hotellet, og får besøk av den amerikanske og mystiske gjesten Guy (Richard Gere). Nå som det yrer av liv på hotellet drømmer eierne Muriel (Maggie Smith) og Sonny (Dev Patel) om å ekspandere.

Monolos magiske reise” (26/2) er en Golden Globe-nominert animasjonsfilm beskrevet som en Romeo og Julie-inspirert kjærlighetshistorie lagt til «de dødes dag» i Mexico. Manolo er en ung mann revet mellom å oppfylle familiens forventninger og å følge sitt hjerte. Før han velger sin vei legger han ut på et utrolig eventyr som spenner over tre fantastiske verdener der han må møte sin største frykt.

Årets Oscar-utdeling går av stabelen natt til 28. februar, og C More Hits teller ned med to dager med tidligere Oscarvinnere. Filmene du kan se er «Rain Man«, «Birdman«, «Gravity», «Titanic«, «The Cove«, «Forhekset av månen«, «Capote», «Her», «The Imitation Game«, «Still Alice» og «Den store skjønnheten».

Unfinished Business” (28/2) er en komedie om en hardarbeidende gründer (Vince Vaughn) og hans to medarbeidere (Tom Wilkinson og Dave Franco) som reiser til Europa for å vinne den viktigste avtalen i deres liv. Men det som begynte som en helt ordinær forretningsreise går skeis på alle tenkelige og utenkelige måter.